Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Primátorom Prievidze chce byť sedem ľudí

Prievidza, ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Politické strany nominovali dvoch a koalície strán troch kandidátov. O priazeň voličov sa chcú uchádzať aj dvaja nezávislí kandidáti.

Prievidza 12. septembra (TASR) - Záujem o funkciu primátora Prievidze prejavilo sedem ľudí. Politické strany nominovali dvoch a koalície strán troch kandidátov. O priazeň voličov sa chcú uchádzať aj dvaja nezávislí kandidáti. Informácie TASR poskytla zapisovateľka tamojšej mestskej volebnej komisie Jana Králová.

Jedného kandidáta na primátora metropoly hornej Nitry nominovala strana SPOLU - občianska demokracia, jedného Komunistická strana Slovenska (KSS). O priazeň voličov sa chce uchádzať jeden kandidát koalície Most-Híd a SDKÚ-DS, jeden kandidát koalície Smer-SD, Slovenská národná strana (SNS) a Strana zelených (SZ) a jeden kandidát koalície SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina - Boris Kollár a Progresívne Slovensko (PS).

O stoličku v 25-člennom mestskom zastupiteľstve (MsZ) prejavilo záujem celkom 87 kandidátov. Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko nominovala jedného človeka, za SPOLU - občianska demokracia chce ísť do MsZ 25 ľudí a za KSS päť ľudí.

Koalícia Most-Híd a SDKÚ-DS nominovala päť kandidátov, strany Smer-SD, SNS a SZ 15 kandidátov. Koalícia SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina - Boris Kollár a PS nominovala 18 ľudí. O priazeň voličov sa chce uchádzať aj 18 nezávislých kandidátov na post mestského poslanca.

Mestská volebná komisia by sa mala po prvý raz zísť 17. septembra.

Za stranu SPOLU - občianska demokracia sa bude o post primátora mesta opätovne uchádzať Katarína Macháčková, ktorá Prievidzu vedie druhé volebné obdobie. Za Smer-SD, SNS a SZ kandiduje na túto funkciu Richard Takáč. Pravicovú koalíciu s PS bude vo voľbách zastupovať zase Miroslav Procháska. Ostatní uchádzači o funkciu primátora svoju kandidatúru oficiálne neoznámili.

Voľby do orgánov samosprávy obcí budú 10. novembra.