Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

REVÍZOROM BUDE ZNÁMY HEREC: Vodiči v Prievidzi majú MHD zadarmo

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prepraviť sa MHD budú môcť cestujúci, ktorí sa v autobusoch preukážu vodičským preukazom.

Prievidza 20. septembra (TASR)- Prievidza sa opäť zapojila do Európskeho týždňa mobility. Pre obyvateľov pripravila niekoľko sprievodných akcií, medzi inými budú mať držitelia vodičského preukazu vo štvrtok mestskú hromadnú dopravu (MHD) zadarmo. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Prepraviť sa MHD budú môcť cestujúci, ktorí sa v autobusoch preukážu vodičským preukazom, čím deklarujú, že svoje autá nechali doma a uprednostnili verejnú dopravu.

Špeciálnu akciu pripravil i dopravca, spoločnosť SAD Prievidza, v ktorej autobusoch bude počas tohto dňa robiť revízora slovenský herec Lukáš Latinák. Okrem bezplatnej MHD počas jedného dňa samospráva podporuje aj ďalšie akcie, ktorými chce upozorniť na alternatívne možnosti v oblasti dopravy. "Mesto celoročne podporuje a propaguje projekt Zelený bicykel, ktorý okrem dotácie z rozpočtu mesta vo výške 7000 eur, opätovne vyhral aj v participatívnom rozpočte. Snažíme sa ľudí motivovať k využívaniu alternatívnej dopravy a veríme, že k tomu výrazne napomôže aj nová cyklotrasa, ktorá bude v Prievidzi vybudovaná z eurofondov," dodal Ďureje.