Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Raslavice musia Fondu na podporu športu vrátiť dotáciu na športovisko

Foto: Andrej Galica

Obec Raslavice v okrese Bardejov musí Fondu na podporu športu (FNPŠ) vrátiť dotáciu, ktorú získala na výstavbu multifunkčného športoviska vo výške viac ako 210. 000 eur.

Raslavice 11. apríla (TASR) - Obec Raslavice v okrese Bardejov musí Fondu na podporu športu (FNPŠ) vrátiť dotáciu, ktorú získala na výstavbu multifunkčného športoviska vo výške viac ako 210.000 eur. Vo štvrtok o tom rozhodla správna rada fondu. TASR o tom informovala projektová manažérka pre podporu významných podujatí FNPŠ Lucia Antolová.

Ako povedala, na základe podkladov hlavnej kontrolórky športu Mariany Dvorščíkovej správna rada schválila vratku v sume poskytnutého príspevku vo výške 210.840,83 eura s lehotou na vrátenie finančných prostriedkov do 15 dní odo dňa doručenia výzvy na vrátenie. "Nakoľko výkon kontrolnej činnosti nie je plne ukončený, zistené nedostatky, ako aj dôvody zatiaľ podliehajú mlčanlivosti podľa zákona o finančnej kontrole a audite," informovala Dvorščíková.

Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS) zobral rozhodnutie FNPŠ na vedomie. "Verím, že sa podobné prípady už nebudú opakovať aj vďaka presnejším pravidlám pri všetkých nových výzvach," uviedol.

Podľa medializovaných informácií z februára tohto roka ihrisko v obci nevybudovali a zverejnené fotografie s ihriskom sú len fotomontáž, aby obec neprišla o dotáciu. Starosta Adrián Rychvalský poprel, že by malo ísť o podvod. Práce museli podľa neho reklamovať a urobiť všetko nanovo.

FNPŠ na projekt prispel sumou 210.840 eur a Prešovský samosprávny kraj (PSK) sumou 50.000 eur. FNPŠ a PSK informovali, že projekt výstavby multifunkčného ihriska v obci skontrolujú.