Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Režisér Juraj Herz natočí film na Kežmarskom hrade

Ilustračné foto Foto: TASR

Mal by to byť desaťminútová hororová komédia, v ktorej hlavnú úlohu stvárni samotný režisér.

Kežmarok 16. apríla (TASR) – Na Kežmarskom hrade bude v polovici mája (14. a 15.5.) natáčať film známy režisér Juraj Herz. TASR informovala riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintulová. "Pôjde o desaťminútovú hororovú komédiu so samotným režisérom v hlavnej úlohe. Tento film je súčasťou celovečerného filmového projektu Slovensko 2.0.," uviedla.

Hlavná dejová línia sa bude odohrávať v jednej z expozícií na hrade, konkrétne v lekárni. Jej interiér sa pôvodne nachádzal v Ľubici a pracoval v nej kedysi aj otec Juraja Herza. "On aj so súrodencami si ešte živo pamätajú, ako to v lekárni fungovalo, kde čo bolo uložené a podobne. A aj to bol dôvod, prečo si režisér na natáčanie vybral práve náš hrad," dodala Cintulová.

Táto lekáreň pravdepodobne inšpirovala režiséra Herza pri jeho poslednej návšteve Kežmarského hradu minulý rok. Cielene sa prišiel podľa riaditeľky múzea pozrieť práve na ňu. "Minulý týždeň sme si so štábom ešte raz pozreli priestory a dohodli ďalšie podmienky na filmovanie, napr. ohľadom využitia šatní, exponátov a pod. Teším sa z toho, že sa tento hrad stane centrom jedného filmového príbehu," uzavrela Cintulová.