Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rožňavská knižnica hľadá v súťaži babku a dedka pre rok 2018

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Deti môžu svoje práce doručiť do 29. októbra a najlepšie z nich budú ocenené. Vyhodnotenie súťaže prebehne za účasti všetkých súťažiacich spolu s ich rodinnými príslušníkmi - starými rodičmi.

Rožňava 22. októbra (TASR) – Výtvarnou prácou alebo napísaním príbehu o starých rodičoch sa môžu deti vo veku do 15 rokov zapojiť do aktuálnej súťaže Hľadá sa babka a dedko pre rok 2018, ktorú pri príležitosti mesiaca úcty k starším pripravila Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave. Ako informovala jej pracovníčka Natália Gyureková, túto súťaž organizujú už štvrtýkrát.

„Deti nám môžu do knižnice doniesť výkres, na ktorý namaľujú svoju babku a dedka, alebo priniesť napísaný príbeh, ktorý s nimi prežili. Môžem všetkých uistiť, že deti nám kreslia usmiatych a veselých starkých, píšu rôzne veselé zážitky, pri ktorých sa zasmejeme. Nájdu sa však aj smutnejšie a ťažké životné príbehy, kde chýba nežná ruka a náruč. Pri tých si aj my poplačeme,“ uviedla na margo podujatia Gyureková.

Doplnila, že deti môžu svoje práce doručiť do 29. októbra a najlepšie z nich budú ocenené. Vyhodnotenie súťaže prebehne za účasti všetkých súťažiacich spolu s ich rodinnými príslušníkmi - starými rodičmi.