Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Ružinove zrevitalizujú do konca roka tri športové areály

Na revitalizáciu športovísk v areáloch ružinovských škôl použije mestská časť 500-tisíc eur z rozpočtu na tento rok.

Bratislava 9. februára (TASR) – Na revitalizáciu športovísk v areáloch ružinovských škôl použije mestská časť 500.000 eur z rozpočtu na tento rok. Prioritne sa budú rekonštruovať tie areály, kde má mestská časť vysporiadané pozemky.

"Už do konca leta by mal byť dokončený projekt revitalizácie areálu pri ZŠ na Nevädzovej ulici," informoval TASR vicestarosta Ružinova Ján Buocik (SDKÚ-DS). "Náklady na revitalizáciu sa pohybujú na úrovni 230.000 eur." Na Nevädzovej sa antuka na bežeckej dráhe vymení za moderný a odolnejší tartan. Obnoví sa trávnik futbalového ihriska, ktoré bude mať aj osvetlenie, vybuduje sa doskočisko pre skok do diaľky a plocha na cvičenie. Rekonštrukcia sa týka aj oplotenia a nového vstupu do areálu.

Do konca roku 2013 sa podľa slov Buocika dokončí aj revitalizácia športových areálov pri ZŠ Vrútocká na Trnávke a ZŠ Medzilaborecká na Štrkovci. Snahy revitalizovať športoviská vedú podľa neho k jednému cieľu: "Vytiahnuť ľudí od papučovej kultúry pri televízore a ponúknuť im možnosť aktívneho oddychu práve na miestach, kde je na to v mestskej časti potenciál."

Výber prvých troch športovísk ovplyvnil aj fakt, že vo všetkých prípadoch ide o pozemky, ktoré vlastní mestská časť. Ružinov má však záujem aj o revitalizáciu tých športových areálov, kde vysporiadané pozemky nemá. "Je to prípad areálov ZŠ Drieňova, ZŠ Ostredková a Borodáčová," konkretizoval.

Podľa Buocika by chcel Ružinov v týchto lokalitách uskutočniť aspoň ľahkú rekonštrukciu. "Napríklad dosypanie antuky, opravu obrubníkov či pravidelné kosenie trávnika. Tieto investície by mali prísť v roku 2014. "Ak to ale možnosti tohtoročného rozpočtu dovolia, začneme s touto revitalizáciou už v tomto roku," dodal.