Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Noví obyvatelia Šale dostávali vlani najčastejšie tieto mená

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Celkovo sa v Šali narodilo 92 dievčat a 96 chlapcov. Je to približne rovnaký počet ako v roku 2016, v porovnaní s rokom 2017 sa však v meste narodilo o 38 detí menej.

Šaľa 15. januára (TASR) – V Šali pribudli v roku 2018 takmer dve stovky novonarodených obyvateľov. Celkovo sa tu narodilo 92 dievčat a 96 chlapcov. Je to približne rovnaký počet ako v roku 2016, v porovnaní s rokom 2017 sa však v meste narodilo o 38 detí menej.

Najobľúbenejším dievčenským menom bola v roku 2018 Nina, z chlapčenských mien sa šalianskym rodičom najviac páčilo meno Jakub. "Meno Nina dali rodičia svojim dcéram sedemkrát. Viktória, Tamara a Dorota boli na druhom mieste, na treťom sú mená Natália, Sofia a Zuzana," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Najobľúbenejšie chlapčenské meno Jakub dostalo deväť novorodencov. Druhým najpočetnejším menom bol Tomáš, za ktorým nasledovali mená Michal, Patrik a Samuel. "V roku 2017 sme evidovali napríklad aj Veneziu či Milína. Vlani Šaľania vsadili skôr na tradičné mená," dodala Kollerová.