Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Spor o koberec vyvrcholil v Jarovniciach hromadnou bitkou

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Výsledkom sú štyria zranení a deväť osôb polícia obvinila zo spáchania viacerých skutkov.

K hromadnej bitke došlo v pondelok (11.4.) vo večerných hodinách v najväčšej rómskej osade na Slovensku v Jarovniciach v okrese Sabinov. Výsledkom sú štyria zranení a deväť osôb polícia obvinila zo spáchania viacerých skutkov. V spore išlo o krádež koberca.

Ako dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, bitka sa začala pri jednom z rodinných domov, kde mali dvaja útočníci vo veku 40 a 57 rokov napadnúť a udrieť tupým predmetom do hlavy 48-ročného muža. Ten sa bude zo zranení liečiť približne sedem dní.

Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch údajných útočníkov z ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s prečinom výtržníctva. Muži skončili v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal návrh na ich väzobné stíhanie. Hrozí im trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Spor sa neskôr rozšíril na širšiu komunitu. Podľa policajných zistení väčšia skupina bitkárov vtrhla do dvoch unimobuniek, kde napadli ich obyvateľov. Útočili na nich lopatou, sekerou, nožmi a palicami. Bez súhlasu majiteľov im vtrhli do obydlí, kde fyzicky napadli 31-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 20 a 35 rokov. Utŕžili rany s lopatou, palicami, kopance a údery päsťou. Zo zranení sa budú liečiť asi týždeň.

Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči siedmim mužom vo veku od 20 do 41 rokov pre prečin porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví. Zákon v tomto prípade stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov. Obvinení muži boli zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia.