Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Starej Ľubovni sa zrútila strecha nedostavaného zimného štadióna

V meste Stará Ľubovňa sa zrútila v sobotu 9. februára 2013 strecha nedostavaného zimného štadióna. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Konštrukcia strechy pravdepodobne nevydržala nápor ťažkého snehu.

Stará Ľubovňa 9. februára (TASR) - V meste Stará Ľubovňa sa dnes ráno zrútila strecha zimného štadióna. Jej konštrukcia pravdepodobne nevydržala nápor ťažkého snehu. K zraneniu osôb nedošlo.

Strechu dokončil dodávateľ stavby v lete minulého roka. "Hala ešte nebola celkom dokončená. Do dnešného dňa sme stavbu od generálneho dodávateľa neprevzali," uviedol pre TASR primátor Starej Ľubovne Michal Biganič.

Či pri výstavbe strechy pochybil stavebník, je podľa jeho slov nateraz otázne. "Musia nastúpiť experti, pretože sa preinvestovalo milión eur a namiesto ľadovej plochy máme jednu veľkú kopu šrotu. Bude potrebné posúdiť, či išlo o vhodnú konštrukciu a použité materiály, pretože z hľadiska klimatických podmienok tu máme takéto návaly snehu každú tretiu či štvrtú zimu," poznamenal primátor.

"Som rád, že sa to stalo teraz a nie o dva či tri roky, keď by sa zima podobná tej tohtoročnej mohla zopakovať. Desí ma, keď si predstavím, že sa tam mohlo korčuľovať niekoľko desiatok ľudí," doplnil Biganič.

Na výstavbu zimného štadióna získala samospráva pred niekoľkými rokmi milión eur od vlády SR. Na jej sprevádzkovanie bolo podľa primátorových slov potrebných ešte ďalších 500.000 až 600.000 eur.

Na snímke pohľad na zrútenú strechu zimného štadióna vo výstavbe v Starej Ľubovni 9. februára 2013.
Foto: TASR/Oliver Ondráš