Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Starosta Šoporne opustil po urážkach rokovanie obecného zastupiteľstva

Ako starosta Milan Vlček uviedol, NKÚ po dvojmesačnej kontrole obce Šoporňa v správe konštatoval, že zistil len menej závažné pochybenia, ktoré sa systematicky opakujú vo viacerých mestách a obciach.

Šoporňa 25. septembra (TASR) - Zasadnutie obecného zastupiteľstva v Šoporni, okres Galanta, sa konalo v pondelok (24.9.) vo večerných hodinách v búrlivej atmosfére. Najaktuálnejším bodom programu bolo prerokovanie správy Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). TASR informoval starosta obce Milan Vlček.

"Bolo to asi vyústenie snaženia skupinky poslancov, večných kritikov, ktorí obviňujú starostu a zamestnancov obecného úradu (OÚ). Nestačili im vyšetrovania na okresnej prokuratúre, rôzne udania, ktoré podávali na zariadenia a ich zamestnancov, ale sa obrátili aj na NKÚ," vysvetlil Vlček s tým, že všetky predchádzajúce obvinenia a udania sa ukázali ako neopodstatnené.

Ako starosta uviedol, NKÚ po dvojmesačnej kontrole obce Šoporňa v správe konštatoval, že zistil len menej závažné pochybenia, ktoré sa systematicky opakujú vo viacerých mestách a obciach. "Väčšina týchto zistení bola za predchádzajúceho pôsobenia bývalého starostu a bývalého zastupiteľstva," zdôraznil. Opäť sa podľa neho potvrdilo, že starosta a zamestnanci OÚ konajú v súlade so zákonom a nedošlo k žiadnej sprenevere a krádeži.

Zistené nedostatky musí obec odstrániť v termíne do jedného, resp. troch mesiacov. "Je úplne zrejmé, ak nedostatky sa dajú realizovať za taký krátky čas, tak ide o technické a administratívne chyby, ktoré sa v novom štýle práce na OÚ dajú rýchlo vyriešiť," zdôraznil starosta a pripomenul, že od nástupu do funkcie postupne dáva veci do poriadku. "Budem tak konať až do konca volebného obdobia, prípadne aj ďalej, keď dostanem dôveru našich občanov," podčiarkol.

Podľa jeho ďalších slov počas trojhodinového rokovania niektorí poslanci dehonestovali zasadnutie obecného zastupiteľstva a jeho osobu. "Naďalej ma ohovárali, obviňovali a medzi sebou sa primitívnym spôsobom dohadovali. Tak som poslancom oznámil, že na takom rokovaní sa nebudem zúčastňovať," uzavrel.