Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Štefánikovu ulicu v Prešove pre práce na výstavbe kanalizácie uzavreli

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Podmaník

Uzávierka sa týka úseku od križovatky s ulicami Masarykova, Grešova a Hlavná, po ulicu Janka Borodáča.

Prešov 16. septembra (TASR) – Pre výstavbu kanalizácie Obchodného centra Forum v pondelok uzavreli Štefánikovú ulicu v Prešove. Uzávierka potrvá do 30. novembra. Dovtedy bude platiť obchádzková trasa. TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Uzávierka sa týka úseku od križovatky s ulicami Masarykova, Grešova a Hlavná, po ulicu Janka Borodáča. "Obchádzková trasa pre automobilovú dopravu je obojsmerne vedená po uliciach Masarykova, Partizánska, Pavlovičovo námestie a Janka Borodáča. Naďalej ostávajú v platnosti obmedzenia v MHD ako počas prvej etapy uzávierky Štefánikovej ulice," uviedla Šitárová s tým, že linky MHD 29, 32 a 32A budú premávať po obchádzkových a náhradných trasách.

"Linka 29 smerom k Nemocnici premáva po uliciach Levočská, Hlavná a Grešova, neobslúži zastávky Floriánova a Okružná. Ako náhradné obslúži zastávky Poliklinika, Trojica a Na Hlavnej. Všetky spoje linky 32 smer Sibírska budú namiesto zastávky Okružná začínať na zastávke Trojica a touto linkou nebudú obsluhované zastávky Okružná, Floriánova a Poliklinika," priblížila Šitárová.

Linka 32A premáva po náhradnej trase po uliciach Rusínska, Lesík delostrelcov, Vajanského, Duklianska a Hlavná s obsluhou zastávok na znamenie Lesík delostrelcov a Vajanského. Zastávky Čierny most a Okružná nebudú touto linkou podľa jej slov obsluhované.

"V súvislosti s predmetnou uzávierkou dochádza aj k zmene časového režimu premávky liniek 32 a 32A počas pracovných dní, a to v smere zo Sídliska Sekčov do centra mesta. Všetky spoje do 13.00 h budú premávať po trase linky 32 a následne po tejto hodine budú premávať všetky spoje po trase linky 32A," dodala Šitárová.