Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Študenti gastroodborov zabojujú o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Súťaž, ktorá je počtom účastníkov najväčšou spomedzi gastronomických súťaží na Slovensku, sa bude konať v utorok 26. marca.

Piešťany 22. marca (TASR) - O Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera budú v nasledujúcom týždni súťažiť mladí someliéri, baristi i barmani na pôde piešťanskej hotelovej akadémie. V piatich disciplínach si zmeria sily vyše 110 súťažiacich z viac ako 30 stredných odborných škôl zo Slovenskej a Českej republiky. Informoval o tom riaditeľ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Ladislav Blaškovič.

Súťaž, ktorá je počtom účastníkov najväčšou spomedzi gastronomických súťaží na Slovensku, sa bude konať v utorok 26. marca. "Pre študentov je to neopakovateľná príležitosť prezentovať svoje odborné vedomosti a zručnosti a ponúknuť všetkým pestrý výber dezertov a nápojov," uviedol riaditeľ hostiteľskej školy. Zároveň je, ako doplnil, inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí pod vedením svojich pedagógov načerpajú nové obohacujúce poznatky z gastronómie a hotelierstva. Akadémia do súťaže zaradila aj disciplíny čokolatier a tea tender, ktoré sú v rámci Slovenska ojedinelé.

"Pre žiakov základných škôl máme samostatnú súťaž Mladý gastronóm, kde budú pripravovať slávnostnú tabuľu s témou Cesta okolo sveta a pudingový dezert," dodal Blaškovič.