Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Študenti stavebnej architektúry na STU majú novú modernú učebňu

Na snímke 3D tlačiareň v priestoroch novej učebne katedry architektúry Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) vybavenej 3D tlačiarňami a technológiami virtuálnej reality počas otvorenia v Bratislave 10. decembra 2018. Foto: TASR Jakub Kotian

Nové vybavenie učebne na 22. poschodí predstavujú dve dvojhlavové 3D tlačiarne, ktoré výrazne efektívnejšie a rýchlejšie vytvárajú navrhnuté modely.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Novú učebňu vybavenú 3D tlačiarňami a technológiami virtuálnej reality majú študenti Katedry architektúry Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave.

"Ešte nedávno tu bola klasická seminárna miestnosť. Študenti ju pomohli prerobiť na väčší spojený priestor, kde nám moderné špičkové vybavenie venovala Penta Real Estate Slovensko. Je to naša prvá takáto učebňa, aj keď nejaké 3D tlačiarne už máme, ale neboli využívané masovo. Tu je lepší kontakt pedagóga so študentmi," konštatoval na pondelkovej prezentácii učebne dekan Stavebnej fakulty STU Stanislav Unčík.

Podľa neho samotní študenti boli iniciátormi nového trendu výučby architektúry. Vedenie fakulty s tým súhlasilo, pretože to zvýši kvalitu študijného procesu. Ten je aj atraktívnejší a viac motivujúci pre záujemcov o toto štúdium.

Nové vybavenie učebne na 22. poschodí predstavujú dve dvojhlavové 3D tlačiarne, ktoré výrazne efektívnejšie a rýchlejšie vytvárajú navrhnuté modely. Tie potom možno vo virtuálnej realite na obrazovke kompletne overiť a dokončiť aj so zvukovou zložkou.

"Je to veľká pomoc pre kvalitnejšie štúdium," dodal Unčík. Dar je v hodnote 15.000 eur.