Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Sudca poslal do väzby 59-ročného muža za pokus o vraždu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil zo zločinu vraždy v štádiu pokusu 59-ročného muža z okresu Žilina, ktorý mal bezdôvodne napadnúť 43-ročného muža.

Žilina 17. októbra (TASR) – Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) v Žiline vyhovel v stredu návrhu prokurátora a rozhodol o väzbe 59-ročného muža z okresu Žilina, ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. TASR o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Žiline Milan Cisarik.

"Dôvodom väzby je obava z úteku obvineného, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe zatiaľ nie je právoplatné, obvinený si ponechal lehotu na podanie sťažnosti," doplnil Cisarik.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 59-ročného muža z okresu Žilina, ktorý mal v nedeľu (14.10.) bezdôvodne napadnúť v Martine – Záturčí 43-ročného muža. Podľa hovorkyne KR PZ v Žiline Jany Balogovej mal obvinený muž napadnúť pred drevenou chatkou pred panelákom a v úmysle usmrtiť ho opakovane ho päťkrát bodnúť do hrude a brucha vysúvacím nožom.

"Napadnutý muž utrpel zranenia s priamym ohrozením života, ktoré si vyžiadali okamžitý lekársky zákrok. Útočníka polícia po čine zadržala. Vyšetrovateľ podal na obvineného podnet na návrh na vzatie do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsať rokov," uviedla krajská policajná hovorkyňa.