Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčiansky hospic dostal tisíceurový príspevok na pomôcky

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Hlavnou činnosťou hospicu je zabezpečenie dôstojného prežitia v poslednom období života pacientov vďaka individuálnemu prístupu k ich potrebám.

Trenčín 1. februára (TASR) - Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne, zdravotnícke zariadenie slúžiace nevyliečiteľne chorým pacientom v pokročilom štádiu choroby, získal od Nadácie Agel príspevok 1000 eur na nákup zdravotníckych pomôcok.

Hlavnou činnosťou hospicu je zabezpečenie dôstojného prežitia v poslednom období života pacientov vďaka individuálnemu prístupu k ich potrebám. Multidisciplinárny tím tvoria lekári, zdravotné sestry, ošetrovatelia, klinický psychológ a sociálny pracovník. „Teší nás, že sme odovzdali symbolický šek na zdravotnícky materiál práve Hospicu Milosrdné sestry v Trenčíne. Veríme, že pomôcky pomôžu v neľahkej práci ošetrovateľkám a pacientom prinesú úľavu,“ uviedla Ivana Janzová z Nadácie Agel.

Hospic Milosrdných sestier disponuje 24 lôžkami v jedno- a dvojposteľových izbách, ktoré poskytujú súkromie pacientom a ich blízkym. Nároky na zdravotné pomôcky a ich spotreba sú v takomto type zariadení veľmi vysoké. Väčšina musí mať jednorazový charakter. Ich nákup hradia nie len zdravotné poisťovne, ale v prevažnej miere ich dokupujú i príbuzní pacientov.

Nadácia Agel je nezisková organizácia pôsobiaca v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny Agel, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Finančné prostriedky venuje nadácia na nákup zdravotníckych, kompenzačných a edukačných pomôcok, hradí náklady na asistenčné služby a pobyty v kúpeľoch a liečebných zariadeniach.