Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Piatym kandidátom na predsedu TSK je Novodubničan Marián Herdel

Na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja oficiálne kandidujú aj exminister obrany Jaroslav Baška, bývalý zápasník Jozef Lohyňa, nezávislý kandidát Ľubomír Žabár a nominant KSS Peter Palko.

Trenčín 23. septembra (TASR) – V poradí piatym kandidátom na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja je predseda občianskeho združenia Šanca ľuďom, 38-ročný Novodubničan Marián Herdel. O post predsedu sa uchádza ako nezávislý kandidát. V minulom roku neúspešne kandidoval na post riaditeľa RTVS.

„Politické strany sú rozhádané a spôsobili, že vyšší územný celok (VÚC) je v rozpočtovom provizóriu. Nedokážu sa na ničom konštruktívnom dohodnúť. Je v záujme všetkých voličov kraja, aby na čele v zastupiteľstve boli nezávislí kandidáti. Tým sa zabráni dosadzovaniu úradníkov podľa straníckeho trička na všetky pozície. Zároveň sa zlepší súčasný stav, kde pri prijímaní zamestnancov sú výberové konania ojedinelé a chýbajú zverejnenia o priebehu a výsledkoch konaní. V posledných rokoch badať nezáujem voličov o voľby do Trenčianskeho samosprávneho kraja. Ľudia si musia uvedomiť, že práve tým, že pôjdu voliť, majú možnosť si zvoliť takých zástupcov VÚC, ktorí zmenia spôsob zaužívaného netransparentného a nehospodárneho fungovania TSK,“ uviedol Herdel.

Na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja oficiálne kandidujú aj exminister obrany Jaroslav Baška za Smer-SD, bývalý zápasník Jozef Lohyňa, ktorého nominovala pravicová koalícia (SDKÚ-DS, KDH, SaS, Most-Híd, OKS, NOVA), nezávislý kandidát Ľubomír Žabár a nominant Komunistickej strany Slovenska Peter Palko.