Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Trenčín pripravuje stratégiu na klimatické zmeny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Adaptačná stratégia je pre mesto dôležitá najmä pre zodpovedné plánovanie udržateľného urbanizmu, aby bolo územie Trenčína schopné koncepčne čeliť klimatickým zmenám a z nich vyplývajúcim rizikám.

Trenčín 15. februára (TASR) – Mesto Trenčín by malo mať do konca tohto roku vypracovanú adaptačnú stratégiu na klimatické zmeny. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020 získalo vo výzve zelená infraštruktúra z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na vypracovanie stratégie takmer 105.000 eur.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, adaptačná stratégia je pre mesto dôležitá najmä pre zodpovedné plánovanie udržateľného urbanizmu, aby bolo územie Trenčína schopné koncepčne čeliť klimatickým zmenám a z nich vyplývajúcim rizikám. Dokument bude podkladom pre prijatie všeobecne záväzného nariadenia o adaptačnej stratégii.

„Dokument bude okrem iného obsahovať aj návrh adaptačných opatrení v environmentálnej, ekologickej, sociálnej i ekonomickej oblasti na elimináciu negatívnych vplyvov klimatických zmien s využitím ich pozitívnych účinkov,“ doplnila hovorkyňa.