Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Tretí ročník vedeckého veľtrhu prilákal rekordný počet návštevníkov

Reportáže Tablet.TV Foto: Tablet.TV

Návštevníci veľtrhu si pozreli napríklad ukážky z oblasti robotiky a elektrotechniky.

Bratislava 14. septembra (TABLET.TV) – V piatok 14. septembra sa v Bratislave uskutočnil v poradí už 3. ročník Vedeckého veľtrhu, na ktorom sa tento raz predstavilo približne 40 vystavovateľov.

Medzi nimi mali svoje zastúpenie vysoké a stredné školy, vedecké ústavy, záujmové organizácie a subjekty komerčnej sféry, ktoré vo svojich stánkoch návštevníkov presvedčili, že veda je všade okolo nás a že je potrebná v každodennom živote.



„Som rád, že Vedecký veľtrh sa postupne stáva pravidelne organizovaným podujatím, ktoré prispieva k popularizácii vedy na Slovensku. Aj tohto roku sme zaregistrovali veľký záujem škôl, združení, klubov, ale aj firiem a organizácií, ktoré sa chceli zúčastniť Vedeckého veľtrhu ako vystavovatelia. Verím, že aj program tohto ročníka bude pestrý a zaujímavý pre všetkých návštevníkov bez ohľadu na vek,“ uviedol pre TABLET.TV Charles Peake, nositeľ myšlienky Vedeckého veľtrhu a zakladateľ n.o. VEDA NÁS BAVÍ.

Návštevníci veľtrhu si pozreli napríklad ukážky z oblasti robotiky a elektrotechniky. Nechýbala ani prehliadka robotov, auto na vodíkový pohon, elektromobil či formula. Oblasť chémie zastúpilo niekoľko vystavovateľov, ktorí predviedli vizuálne efektné pokusy.

Organizátori podujatia ani tento rok nezabudli na návštevníkov, ktorí sa zaujímajú o astronómiu. Za priaznivého počasia mohli pozorovať slnko alebo si v planetárnej kupole pozreli zaujímavé filmy nielen o vesmíre.

Pozrite si reportáž z podujatia.