Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Noc divadiel v Trnave uvedie strašidlá či #stagestream

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Na večer pripravili spoločne DJP a Trnavské rádio nový formát s názvom #stagestream, čo je živé vysielanie rozhlasovej hry priamo z javiska divadla do éteru Trnavského rádia.

Trnava 17. novembra (TASR) – Kombinácia pripomienky udalostí Novembra 89 a medzinárodnej Noci divadiel prináša dnes Trnavčanom viacero podujatí v centre mesta. Od 15. hodiny bol naplánovaný program v divadle a o hodinu neskôr na Trojičnom námestí program Pocta slobode.

Divadlo Jána Palárika (DJP) zaradilo na úvod programu strašidelné prehliadky. „Podľa toho, aký veľký sme mali záujem na nedávnom dni otvorených dverí, sme sa rozhodli pre tri, o 15., 16. a 17. hodine a ukázalo sa, že sme sa rozhodli správne. Počet zaregistrovaných záujemcov opäť prekročil kapacitu,“ povedala pre TASR PR manažérka divadla Lucia Turňová.

Počas prehliadok sa účastníkom predstavia divadelné strašidlá. „Trochu sme sa inšpirovali Haloweenom,“ povedala.

Na záver prehliadok sa bude na dvore divadla podávať "osmičkový" guláš a teplý čaj. Turňová dodala, že do Noci divadiel je zapojený celý súbor DJP vrátane pracovníkov dielní a administratívy. O 19. hodine sa začne talkshow Michala Jánoša Pred oponou, ktorý vyspovedá prvých laureátov nového ocenenia Trnavského samosprávneho kraja – Ceny slobody Antona Srholca.

Na 22. hodinu pripravili spoločne DJP a Trnavské rádio nový formát s názvom #stagestream, čo je živé vysielanie rozhlasovej hry priamo z javiska divadla do éteru Trnavského rádia.

„Nakoľko tohoročná téma Noci divadiel sa viaže na storočnicu vzniku spoločného štátu Čechov a Slovákov, urobili sme výber z dialógov najlepších českých autorov Od Čapka po Havla,“ dodala Turňová. Čítanie bude sprevádzané piesňami Marty Kubišovej v podaní Silvie Soldanovej a Moniky Potokárovej.

"Vrcholom celého podujatia bude československá Retropárty spojená s "prespávačkou" v zrkadlovej sále divadla a dobrými raňajkami v ranných hodinách. Záujem prejavili najmä mladí ľudia. Predpokladáme, že skôr ako o spanie pôjde o rozhovory o divadle či o živote ako takom. My sa na celú Noc divadiel veľmi tešíme," dodala Turňová.