Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trnavská univerzita otvorila svoj 27. akademický rok

Trnavská univerzita, archívne foto. Foto: TASR

Na jej piatich fakultách bude študovať 4600 študentov v dennej a externej forme štúdia, z nich 1300 nastupuje do prvého ročníku bakalárskeho štúdia.

Trnava 24. septembra (TASR) – Trnavská univerzita (TU) otvorila svoj 27. akademický rok. Na jej piatich fakultách bude študovať 4600 študentov v dennej a externej forme štúdia, z nich 1300 nastupuje do prvého ročníku bakalárskeho štúdia.

Slávnostné otvorenie sa začalo omšou Veni Sancte v Bazilike sv. Jána Krstiteľa, ktorá bola postavená v 17. storočí ako súčasť pôvodnej Trnavskej univerzity (1635-1777). Po nej si študenti a pedagógovia pripomenuli prvého rektora obnovenej TU Antona Hajduka položením kvetov k jeho buste.

Rektor univerzity Marek Šmid pri tejto príležitosti, ako informoval TASR PR manažér TU Jozef Žuffa, ocenil na akademickej ceremónii desiatich študentov za výnimočnú reprezentáciu školy v oblasti študijných, športových alebo voľnočasových aktivít. "Bol medzi nimi Vladimír Hurban, ktorý reprezentoval Trnavskú univerzitu na národných a medzinárodných majstrovstvách v lukostreľbe, Juraj Valentovič bol ocenený za úspešnú reprezentáciu univerzity v zahraničí a prácu v univerzitnom buddy tíme, Katarína Sovíková získala ocenenie za študijné výsledky a opakovanú reprezentáciu na celoslovenskom kole študentskej vedeckej a o odbornej činnosti," uviedol Žuffa.