Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bánovciach nad Bebravou doplnili nádoby na triedený zber

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Samospráva na území Bánoviec nad Bebravou rozmiestnila 20 nových plastových kontajnerov s objemom 1100 litrov.

Bánovce nad Bebravou 9. septembra (TASR) - Bánovčania majú k dispozícii viac odpadových nádob na triedený zber. Samospráva na území Bánoviec nad Bebravou rozmiestnila 20 nových plastových kontajnerov s objemom 1100 litrov, informovala v tlačovej správe.

Dve desiatky nových nádob na odpad získalo mesto v rámci zmluvnej spolupráce medzi zberovou spoločnosťou a organizáciou zodpovednosti výrobcov, a to s cieľom zefektívniť a rozšíriť triedený zber odpadov. "Kontajnery sme rozmiestňovali a doplnili podľa potreby na jednotlivých sídliskách, kde absentovali, respektíve bola potreba zvýšiť ich počet," uviedla bánovská radnica.

Na území mesta rozmiestnila samospráva desať modrých kontajnerov na papier, sedem žltých na plasty, tetrapaky, kovové obaly a tri zelené na sklo.

Ešte koncom júna tohto roka zabezpečila radnica s cieľom zefektívniť a rozšíriť triedený zber v meste rozmiestnenie 30 plastových nádob na odpad. Okrem nových kontajnerov vtedy mesto bezplatne získalo aj 700 informačných brožúr na podporu triedeného zberu, ktoré rozmiestnilo do domácností.