Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V bardejovských kúpeľoch návštevníci môžu stretnúť cisárovnu Alžbetu

Bardejov, ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Cisárovná Sissi navštívila kúpele v roku 1895 a strávila tu tri týždne. Pre návštevníkov je pripravená aj dobová scénka a tanec.

Bardejov 19. augusta (TASR) - Okrúhly 15. ročník Alžbetínskeho dňa, ktorý organizujú v Bardejovských kúpeľoch, je jedným z vrcholov tohtoročného kultúrneho leta. Spomienková slávnosť sa začne v nedeľu o 14.30 h pri pamätníku cisárovnej s následným historickým sprievodom.

Počas dňa budú mať návštevníci možnosť pozdraviť cisárovnú Alžbetu a jej manžela Františka Jozefa, ktorí sa budú prechádzať po areáli kúpeľov. Tie Sissi navštívila v roku 1895 a strávila tu tri týždne. Pripravená je tiež dobová scénka a tanec. Návštevníci môžu od 16.00 do 18.00 h absolvovať komentovanú prehliadku muzeálneho apartmánu cisárovnej v historickom hoteli. Slávnosť zakončí koncert orchestra na Kúpeľnej kolonáde, kde bude prebiehať aj sprievodná výstava.

Od 10.00 h si budú záujemcovia môcť zakúpiť euro suvenírovú bankovku s nulovou hodnotou s nápisom Bardejovské kúpele a portrétom rakúskej cisárovnej Alžbety. K dispozícii je už od soboty (17.8.) v bankomate, ktorý je umiestnený na Kúpeľnej kolonáde.