Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Brezne má pribudnúť vyše 120 miest na parkovanie

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Práce sú naplánované na jún.

Brezno 10. júna (TASR) – Počas predchádzajúcich dvoch rokov pribudlo v horehronskej metropole približne 200 nových spevnených odstavných plôch. Hoci sa tým parkovanie v Brezne čiastočne zlepšilo, žiadosti obyvateľov pribúdajú. Mesto v tomto trende pokračuje i v tomto roku a chce vybudovať ďalších viac ako 120 miest pre motoristov. Práce sú naplánované na jún.

"Veľa obyvateľov vníma parkovacie miesta ako súčasť mestskej infraštruktúry, ktorú nevyhnutne potrebujú pre svoj život. Rád by som zdôraznil, že sme v našom meste za tri roky vybudovali a stále budujeme viac spevnených plôch ako kedykoľvek predtým," reagoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Podľa neho ďalšie miesta budú pribúdať podľa počtu obyvateľov jednotlivých lokalít a priestorových možností v okolí konkrétnych bytových domov.

Výstavbu spevnených plôch realizujú Technické služby mesta Brezno. Ako tvrdí magistrát, v pláne je viac ako 120 nových miest, päť vo vnútrobloku Krčulova – Malinovského ulica, 12 parkovacích miest na Sládkovičovej a ďalších 20 na Malinovského ulici. Dvadsaťosem spevnených plôch pribudne na Ulici Fraňa Kráľa. S dobudovaním dopravnej infraštruktúry sa počíta tiež na sídlisku Mazorníkovo. Na Ulici 9. mája oproti tržnice a v lokalite pri garážach má pribudnúť zhruba 70 nových plôch.

"Práce na výstavbe spevnených plôch budú prebiehať podľa kapacít a ostatných činností Technických služieb mesta Brezno. Popri rýchlosti je pre nás dôležitá najmä kvalita prác, ktorú občania budú môcť oceniť i niekoľko rokov po ich dokončení," zdôraznil riaditeľ breznianskych Technických služieb Ivan Kamenský.