Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Dúbravici bude diskusia s názvom Načo sa mi, načo...architekti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Adriána Antošková

Pätica mladých architektov bude s návštevníkmi diskutovať o tom, ako vie ľuďom dobrý architekt uľahčiť život a zvýšiť jeho kvalitu navrhnutím domu na mieru.

Dúbravica 20. júla (TASR) - Združenie Periférne centrá, ktoré v Dúbravici v okrese Banská Bystrica organizuje už niekoľko rokov umelecké aktivity vo vidieckej krajine, organizuje v piatok, 20. júla o 18.00 h verejnú diskusiu s názvom Načo sa mi, načo ... architekti?.

Ako TASR informovali organizátori, pätica mladých architektov bude s návštevníkmi diskutovať o tom, ako vie ľuďom dobrý architekt uľahčiť život a zvýšiť jeho kvalitu tým, že im navrhne dom na mieru a prevedie ich procesom jeho výstavby a plánovania.

Diskusia je sprievodným programom k workshopu Škôlka Revisited - pracovnému sústredeniu mladých slovenských a českých profesionálnych architektov, ktorého cieľom je pripraviť najfunkčnejšiu a najkvalitnejšiu podobu rekonštrukcie objektu dúbravickej Škôlky.

Diskusia je súčasťou aktivity Letné vzdelávacie dielne Dúbravica 2018, ktorú z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.