Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Klube umelcov predstavujú Čínu študenti Konfuciovho inštitútu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aktuálna výstava nadväzuje na výstavu v roku 2016, ktorá tiež predstavila fotografie slovenských sinológov a študentov čínskeho jazyka a kultúry. Júlový tábor sa koná v Šanghaji a Pekingu.

Bratislava 7. marca (TASR) – Fotografické postrehy účastníkov Letného tábora 2017 v Číne sú na výstave v bratislavskom Klube umelcov Slovenskej výtvarnej únie (SVU). Názov Čína našimi očami 2 potvrdzuje, že je to druhá podobná prezentácia.

"Nadväzuje na výstavu v roku 2016, ktorá tiež predstavila fotografie slovenských sinológov a študentov čínskeho jazyka a kultúry. Júlový tábor sa koná v Šanghaji a Pekingu," informuje Jana Benická, riaditeľka Konfuciovho inštitútu pri Univerzite Komenského v Bratislave, ktorý s ďalšími partnermi organizuje letný tábor.

Približne 40 farebných záberov ponúka pohľady a dojmy piatich účastníkov. Zobrazujú prírodné scenérie, monumentálny Čínsky múr, pohľady na ďalšiu historickú architektúru a jej detaily. Nechýba bežný život ľudí v uliciach, v dopravných prostriedkoch alebo parkoch, kde aj cvičia.

Výstava potrvá do 3. apríla.