Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Malackách volili aj seniori z domova dôchodcov

Ilustračná fotka. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Volebná účasť je pomerne vysoká.

Malacky 16. marca (TASR) – Priebeh je pokojný a účasť pomerne vysoká, hlásia o sobotňajšom prvom kole prezidentských volieb z Malaciek v Bratislavskom kraji. Hovorkyňa mesta Ľubica Pilzová potvrdila, že okrem volebných miestností v 12 vytvorených volebných okrskoch v okresnom meste môžu oprávnení voliči hlasovať aj prostredníctvom prenosných volebných schránok.

"Túto možnosť využilo 20 seniorov v Mestskom centre sociálnych služieb," spresnila Pilzová. O prenosnú volebnú schránku požiadali aj klienti z geriatrického centra Senior. "V zariadení, nachádzajúcom sa v priestoroch Nemocnice Malacky, využili spomínanú formu hlasovania traja klienti," potvrdila hovorkyňa malackej nemocnice Gabriela Bartková Kalafus.

Výnimkou zatiaľ pokojného a bezproblémového priebehu volieb v Malackách je posunutie konca hlasovania vo volebnom okrsku č. 4, kde sa bude voliť až do 22.35 h. "Posun súvisí s faktom, že sa v tomto okrsku začalo hlasovanie s 35-minútovým zdržaním. Dôvodom bolo nenastúpenie jedného člena okrskovej volebnej komisie, na miesto ktorého museli operatívne doplniť náhradníka," ozrejmila hovorkyňa mesta.