Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V metropole Šariša odštartujú regionálne kolá 7. ročníka Kinderiády

Challenge Day - behali nielen žiaci, ale aj učiteľky Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Na pretekoch sa zúčastní 240 detí z druhých až piatych tried, jednotlivé osemčlenné družstvá budú súťažiť v rôznych atletických disciplínach.

Prešov/Bratislava 24. septembra (TASR) - Prvým regionálnym kolom sa začne v utorok na atletickom štadióne ZŠ na Šmeralovej ulici v Prešove 7. ročník Kinderiády. Pozvanie na atletické podujatie prijalo 30 základných škôl z Prešovského kraja.

"Na pretekoch sa zúčastní 240 detí z druhých až piatych tried. Jednotlivé osemčlenné družstvá budú súťažiť v atletických disciplínach a tí najlepší majú šancu postúpiť do finále, ktoré sa bude konať v júni budúceho roka v Bratislave," uviedla dnes pre TASR Lenka Lendacká z organizačného štábu podujatia.

Spresnila, že všetci pretekári si zabehnú najskôr šprint na 60 metrov a potom budú súťažiť v ďalších disciplínach, druháci v skoku do diaľky z miesta, tretiaci v hode plnou loptou, štvrtáci v hode kriketovou loptičkou a piataci v skoku do diaľky. Preteky tradične vyvrcholia štafetovým behom.

Tri najlepšie družstvá postúpia do finále, v ktorom môžu vyhrať pre svoje školy dovedna 4980 eur. Táto suma je určená na rekonštrukciu školských športovísk a nákup športového vybavenia.

Lendacká zdôraznila, že patrónkou rozbiehajúceho sa ročníka je slovenská bežkyňa a olympionička Lucia Klocová. Atletické preteky Kinderiáda organizuje spoločnosť Ferrero Česká v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom.