Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Nových Zámkoch sa rozbehli opravy ciest a chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Mesto už okrem toho plánuje štvrtú etapu obnovy komunikácií. Tá je naplánovaná na rok 2025.

Nové Zámky 12. apríla (TASR) - Novozámocká radnica plánuje v tomto roku dokončiť rekonštrukciu viacerých ciest a chodníkov v meste. Ako pripomenula, v týchto dňoch sa začínajú stavebné práce na niekoľkých uliciach.

Mesto pokračuje v oprave vozovky na ulici Vinohrady, kde sa práce začali už vlani, no počas zimy boli prerušené. "Na rok 2024 je naplánovaná aj oprava cesty na predĺženej Mederskej ulici. Po rekonštrukcii plynovodov dostanú nový povrch vozovky na uliciach Mýtna, Slávičia, Slnečná, Poľovnícka, Agátová, Podhájska a Tatranská," informoval mestský úrad.

Ako doplnil, naplánované sú tiež opravy chodníkov na Roľníckej a Jazdeckej ulici. Okrem toho je už vyasfaltovaná aj časť chodníka na Ulici J. Kráľa a dokončuje sa rekonštrukcia chodníka na Zdravotníckej ulici. "Plánovaná je tiež oprava parkoviska na Komárňanskej ulici a chodníka na Andovskej ulici," uviedla radnica.

Mesto už okrem toho plánuje štvrtú etapu obnovy komunikácií. Tá je naplánovaná na rok 2025. "Predpokladaná hodnota zákazky sa zapracuje do rozpočtu mesta na rok 2025 na základe aktuálnych cien. Výsledná suma bude vygenerovaná v rámci verejného obstarávania. Počas 4. etapy obnovy miestnych komunikácií sa plánuje obnoviť povrch vozoviek na uliciach Devínska, Zdravotnícka, M. R. Štefánika, Kasárenská, Dostojevského, M. Oláha, Cisárska bašta, Hrebíčková, Sládkovičova a časť Andovskej. Zoznam ulíc sa ešte môže zmeniť," informoval mestský úrad.