Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Senici spustila poliklinika online objednávanie pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Objednávanie pacientov v súčasnosti funguje skúšobne v ortopedickej, chirurgickej a na onkologickej ambulancii.

Senica 13. júna (TASR) – Poliklinika Senica sa zapojila do systému objednávania pacientov online spôsobom. Informovala o tom riaditeľka polikliniky Eva Volková.

"Naším cieľom je uľahčiť prácu nielen lekárom, ale aj zlepšiť poskytovanie služieb pre našich pacientov. Pacient sa môže z pohodlia domova objednať na vyšetrenie cez portál www.objednatvysetrenie.sk. V prípade, že sa jedná o pacienta, ktorý nemá možnosť objednať sa cez internet z domova, môže požiadať zdravotnú sestru telefonicky o objednanie termínu a táto mu termín v online systéme pevne zaregistruje," uviedla riaditeľka polikliniky. Náklady spojené s pripojením lekárov do systému bude uhrádzať Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

Objednávanie pacientov v súčasnosti funguje skúšobne v ortopedickej, chirurgickej a na onkologickej ambulancii. "Objednať sa zatiaľ nedá na všetky dni v týždni, sú len určené termíny na objednanie a podľa toho, ako budú pacienti systém objednávania využívať, postupne sa pridajú aj ďalšie termíny," doplnila Volková.

Poliklinika Senica okrem ďalších aktivít pracuje aj na novej prehľadnejšej webovej stránke. "Pacientom chceme umožniť objednanie sa na vyšetrenie priamo cez webovú stránku polikliniky. Plánuje zorganizovať školenie aj pre ostatných lekárov, ktorí pôsobia v okrese Senica, aby sa systém plnohodnotne využíval a slúžil tomu účelu, pre ktorý bol vytvorený," vysvetlila riaditeľka.