Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Skalici zrekonštruovali materskú školu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Celkové náklady boli plánované na 357.299,96 eura, avšak vysúťažené náklady na stavebné práce a interiérové vybavenie predstavovali spolu 491.363 eur.

Skalica 13. decembra (TASR) – Mesto Skalica získalo v januári tohto roka z ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 339.434,96 eura na revitalizáciu Materskej školy (MŠ) Pod Kalváriou. Celkové náklady boli plánované na 357.299,96 eura, avšak vysúťažené náklady na stavebné práce a interiérové vybavenie predstavovali spolu 491.363 eur. TASR informoval Miroslav Minďáš z mestského úradu.

Práce začali realizovať od apríla, kolaudácia sa uskutočnila v  novembri. "V rámci rekonštrukcie MŠ Pod kalváriou bola prestavbou hospodárskeho pavilónu vytvorená nová trieda, odstránil sa havarijný stav podlahových konštrukcií a vnútornej kanalizácie v celom objekte, zateplenie obvodového plášťa, zrealizovala sa obnova oplotenia a v novej triede pribudlo vybavenie. V budove materskej školy bolo taktiež kompletne zrekonštruované vykurovanie a rozvody elektroinštalácií," uviedol Minďáš.

Rekonštrukciou získala MŠ 19 nových miest a jej celková kapacita v piatich triedach sa zvýšila na 125 detí. Mesto malo pôvodne projekt spolufinancovať piatimi percentami z plánovaného rozpočtu, čo predstavovalo sumu 17.865 eur. Napokon išlo naň z mestského rozpočtu viac ako 150.000 eur. "Po začatí stavebných prác vyplynuli dodatočné práce, ktoré mesto nemohlo pri vynaložení náležitej starostlivosti predvídať. Mesto k dnešnému dňu nemá vedomosť o nesúlade s právnymi predpismi vo vzťahu k rekonštrukcii materskej školy," doplnil k navýšeniu nákladov Minďáš.