Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Snine je dopyt po hokejovej hale, problémom je financovanie projektu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hokejový klub mládež Snina, ktorý trénuje v Humennom, momentálne eviduje 28 detí registrovaných v SZĽH vrátane desiatich dievčat.

Snina 25. marca (TASR) - V Snine uvažujú nad výstavbou krytej ľadovej plochy. Ako pre TASR uviedla Michaela Šalachová z kancelárie primátora, o hokejovej hale sa uvažuje v meste už dlhodobo, výzvou je financovanie projektu, ktoré je možné len z externých zdrojov.

Memorandum medzi Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), mestom Snina a Hokejovým klubom mládež Snina, ktoré bolo nedávno aktualizované a schválené mestským zastupiteľstvom, zdôrazňuje zámer vybudovať modernú krytú hokejovú halu s ohľadom na energetickú efektivitu a ekologickú udržateľnosť. "Cieľom je nielen podporiť rozvoj Hokejového klubu mládež Snina, ale aj adresovať problém pohybovej pasivity medzi deťmi a mládežou," píše sa v ňom.

Hokejový klub mládež Snina, ktorý trénuje v Humennom, momentálne eviduje 28 detí registrovaných v SZĽH vrátane desiatich dievčat. Ďalších vyše desať detí s nimi pravidelne trénuje. Klub aktívne spolupracuje s miestnymi materskými a základnými školami a umožňuje deťom zúčastňovať sa na korčuliarskom výcviku. "Vysoká vyťaženosť zimného štadióna v Humennom nám však sťažuje prístup v doobedňajších hodinách, čo obmedzuje možnosti našich detí," hovorí prezident klubu Ivo Mika.

Zdôraznil tiež, že v Snine a jej okolí je vysoký dopyt po možnostiach verejného korčuľovania a amatérskeho hokeja. "Veríme, že výstavba tréningovej haly by nielen podporila rozvoj mladých talentov, ale tiež poskytla priestor na rekreačný šport a zvýšila by športové možnosti pre celý región," dodal Mika, ktorý vidí možnosti výstavby ľadovej haly v meste optimisticky.

Vedenie mesta potvrdilo svoju podporu projektu. Výstavba hokejovej haly je už niekoľko rokov v štádiu úvah, avšak finančné zabezpečenie mesto na výstavbu z rozpočtu nemá. "Jednou z možností je získanie externých zdrojov," uviedla Šalachová.