Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Trnave a Trenčíne bude veľtrh pracovných príležitostí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pracovné miesta čakajú aj na stredoškolských študentov v posledných ročníkoch, ktorí riešia prvé zamestnanie.

Trnava 12. apríla (TASR) - V dvoch mestách západného Slovenska, v Trnave 16. apríla a Trenčíne 25. apríla, sa uskutoční veľtrh pracovných príležitostí JobSpoTT, ktorý prinesie stovky pracovných miest od takmer 60 zamestnávateľov. V Trnave sa podujatie s desaťročnou tradíciou bude opäť konať v Mestskej športovej hale, v Trenčíne bude mať v športovej hale MŠPORT svoju premiéru. Informoval o tom organizátor Národné kariérne centrum (NKC).

"JobSpoTT myslí na každého, kto aktívne hľadá zamestnanie alebo sa potrebuje zorientovať na trhu práce. Ľudia v mladom či zrelom veku, s pracovnou skúsenosťou alebo nováčikovia majú možnosť vybrať si zo širokej ponuky v administratíve, službách, vo financiách či výrobe," uviedlo NKC. Účasť na veľtrhu potvrdili Železnice Slovenskej republiky, Slovenské elektrárne, DHL Logistics, SPP distribúcia, armádna zložka Ministerstva obrany SR, spoločnosti ZF, Mahle, Plastic Omnium, Boge Elastmetall, Martur Slovakia Automotive Seating and Interiors, LEONI Wiring Systems Slovakia, Continental Tires Slovakia, Europin, Rona a ďalšie.

Pracovné miesta čakajú aj na stredoškolských študentov v posledných ročníkoch, ktorí riešia prvé zamestnanie. Ak uvažujú o ďalšom štúdiu, dostanú informácie od zástupcov Slovenskej technickej univerzity, Vysokej školy manažmentu a Univerzity Komenského. Informácie nájdu aj študenti, ktorí potrebujú odbornú prax a hľadajú pracovnú príležitosť v špecializovaných odboroch.

Súčasťou podujatia je už tradične celodenný sprievodný program s prednáškami. Novinkou tohto ročníka budú remeselné workshopy.