Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V trnavskom sile horelo, chytil sa usadený jačmenný prach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Výška škody bola predbežne odhadnutá na sumu 100 eur, no včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 100.000 eur, upozornila hovorkyňa hasičov Košťálová.

Trnava 12. apríla (TASR) - Samovznietenie bolo príčinou štvrtkového (11. 4.) požiaru v bývalom sklade poľnohospodárskych produktov na Bratislavskej ceste v Trnave. Popoludní bolo nahlásené na linku tiesňového volania dymenie v sile. Po príjazde hasičská jednotka zistila, že dym vychádza z vonkajšieho násypníka a dopravníkového pásu, ktorý sa nachádzal v pivničných priestoroch. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Po následnom otvorení poklopu násypníka príslušníci zistili, že prišlo k zahoreniu jačmenného prachu usadeného po jeho stranách. V pivničných priestoroch otvorili bezpečnostný otvor na dopravníkovom páse a pomocou vysokotlakového prúdu ho vyčistili. Vyplavený prach vedrami vyniesli do prázdneho veľkokapacitného kontajnera pred budovou sila a tam ho dohasili," opísala zásah hovorkyňa. Hasiči museli zasahovať v autonómnych dýchacích prístrojoch. Počas celého zásahu bolo miesto udalosti monitorované termovíznou kamerou. "Výška škody bola predbežne odhadnutá na sumu 100 eur, no včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 100.000 eur," upozornila Košťálová.