Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V troch obciach v okrese Rimavská Sobota budú voliť nových starostov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Voliť sa bude v Lehote nad Rimavicou, Belíne a Slizkom. V dvoch obciach starostovia zomreli, v tretej sa vzdal funkcie zo zdravotných dôvodov.

Rimavská Sobota 24. septembra (TASR) - V troch obciach v okrese Rimavská Sobota si zvolia nových starostov. Termín doplňujúcich volieb určil predseda NR SR Pavol Paška na 27. októbra. Ako pre TASR povedal vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy Obvodného úradu (ObÚ) v Rimavskej Sobote Zoltán Pósa, v dvoch obciach starostovia zomreli, v tretej sa vzdal funkcie zo zdravotných dôvodov.

Doplňujúce voľby v okrese Rimavská Sobota sa 27. októbra uskutočnia v Lehote nad Rimavicou, Belíne a Slizkom. "Naposledy nám do zoznamu pribudla Lehota nad Rimavicou, kde doterajší starosta Vladimír Ulický zomrel. Starosta Belína Štefan Šimko sa vzdal funkcie zo zdravotných dôvodov. V Slizkom starosta Ivan Kasar tiež zomrel," povedal Pósa.

Noví kandidáti na funkciu starostu mali povinnosť oznámiť svoju kandidatúru do 2. septembra. "Záujemcov o starostovskú pozíciu máme vo všetkých obciach. V Slizkom kandiduje administratívna pracovníčka Marcela Sekrénešová (ĽS-HZDS) a dôchodca Vladimír Vincel (Smer-SD). V Belíne sa uchádzajú o priazeň voličov Eva Macúriková (Smer-SD), František Maršík (SNS) a Ivan Očenáš (NEKA). V Lehote nad Rimavicou odovzdali kandidačnú listinu Ivan Antal (NEKA), Drahomíra Kureková (SDKÚ-DS), Marta Pálešová (Smer-SD) a Helena Vargová (NEKA)," doplnil vedúci vnútornej správy ObÚ v Rimavskej Sobote.