Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V základnej škole na Myjave pribudli včelie úle

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Okrem úľov v učebni pribudli aj nové rastliny a hmyzie domčeky, ktoré budú slúžiť na výučbu detí v rámci včelárskeho krúžku.

Myjava 17. októbra (TASR) - Žiaci Základnej školy na Štúrovej ulici v Myjave získali do svojej ekoučebne nové doplnky, ktorých súčasťou sú aj provizórne včelie úle. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Okrem úľov v učebni pribudli aj nové rastliny a hmyzie domčeky, ktoré budú slúžiť na výučbu detí v rámci včelárskeho krúžku. "Jeho náplňou bude naučiť žiakov všetko o živote včiel a o ich význame pre našu spoločnosť," uviedol Hrin.

Na realizácii tohto projektu sa podieľali zamestnanci oddelenia výstavby a životného prostredia a oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu v Myjave a žiaci základnej školy spolu so svojimi rodičmi a učiteľmi. "Projekt podporil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci grantového environmentálneho programu Zelené oči sumou 1180,20 eura, ktorý je súčasťou projektu Zelená župa," doplnil hovorca mesta.

Ekoučebňa vznikla v škole v roku 2017. Súčasťou prírodnej učebne v školskom areáli je tiež tzv. pocitový chodník, kde si môžu žiaci vyskúšať prírodné materiály na vlastnej koži. Jeho vznik bol podporený z TSK sumou 2000 eur a spolufinancovanie zo strany mesta predstavovalo 1434,68 eura.