Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V zóne Nivy plánuje developer YIT Slovakia výstavbu bytových domov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Marko Erd

Investor chce začať stavať do dvoch rokov od vydania stavebného povolenia.

Bratislava 12. februára (TASR) – V bratislavskej miestnej časti Nivy, v bezprostrednej blízkosti autobusovej stanice, plánuje developer YIT Slovakia výstavbu polyfunkčného súboru BCT 1, ktorý má pozostávať z troch polyfunkčných bytových domov a spoločnej podzemnej garáže. Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). 

Investor chce začať stavať do dvoch rokov od vydania stavebného povolenia. Celkové náklady na realizáciu stavby zatiaľ nie sú známe.

Riešené územie v bratislavskej mestskej časti Ružinov nadväzuje na prebiehajúci rozvoj nového centra Bratislavy, ktoré tvoria lokality Autobusová stanica Nivy, Twin City, zóna Chalupkova, zóna Pribinova či Sky Park. Územie zóny BCT je ohraničené Košickou, Svätoplukovou a Páričkovou ulicou. "V súčasnosti sa v území ešte nachádzajú stavby určené na asanáciu. Ide prevažne o bývalé administratívne prevádzky," píše sa v zámere.

Zóna BCT 1 je situovaná v areáli Bratislavskej cvernovej továrne. Polyfunkčný blok je plánovaný zo štyroch stavebných objektov, troch bytových domov spojených objektom podzemných garáží so 488 parkovacími miestami. "Polyfunkčný súbor BCT 1 je 11-podlažný objekt pozostávajúci z troch dilatačných celkov s tromi podzemnými a ôsmimi nadzemnými podlažiami," spresňuje investor v zámere. V podzemných podlažiach sú situované parkovacie miesta a pivničné kobky vlastníkov bytov, v prvom nadzemnom podlaží sa nachádzajú obchodné priestory a občianska vybavenosť, v ostatných nadzemných podlažiach sú projektované byty.