Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vláda na športovú halu vo Vranove nad Topľou vyčlenila 1.750.000 eur

ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

V priestoroch haly budú aj sklad náradia, malý bufet a účelová posilňovňa.

Bratislava/Čaňa 18. septembra (TASR) – Na športovú halu vo Vranove nad Topľou vláda na svojom výjazdovom rokovaní v obci Čaňa v okrese Košice-okolie v stredu odsúhlasila 1.750.000 eur. Pôjde o viacúčelovú halu, ktorá bude určená na vykonávanie viacerých druhov športu, najmä hádzanej, basketbalu, tenisu a volejbalu.

Rozmery haly by mali mať minimálne 50 metrov krát 35 metrov. "V hale bude inštalovaná špeciálna odpružená podlaha s certifikátom pre medzinárodné turnaje v úpolových a loptových športoch. Zároveň sa plánuje jej vybavenie vzduchotechnikou, klimatizáciou a osvetlením spĺňajúcim prísne kritériá," uvádza sa v predkladanom materiáli. Zároveň by mala obsahovať zázemie, šatne a antidopingovú miestnosť, minimálne štyri šatne vybavené sprchami, WC pre hráčov a hráčky a miestnosť pre zdravotníkov.

V priestoroch haly budú aj sklad náradia, malý bufet a účelová posilňovňa. "Vybudovaná športová hala by sa mohla stať súčasťou obľúbeného športového areálu v meste Vranov nad Topľou, ktorý momentálne zahŕňa zimný štadión, futbalový štadión a letné kúpalisko," uvádza sa v materiáli.

Samospráva Vranova nad Topľou na výstavbu viacúčelovej športovej haly nemala dostatočné finančné prostriedky, preto mesto požiadalo o finančnú podporu na jej vybudovanie. Mesto má záujem sa spolupodieľať na financovaní investičnej akcie. Financie by malo dostať do 31. decembra.