Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vo zvolenskej krajskej knižnici strávi Noc s Andersenom 45 detí

Ilustračné foto, knižnica. Foto: TASR

Podujatie Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín.

Zvolen 22. marca (TASR) - V Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene prenocuje z 23. na 24. marca 45 detí z miestnych základných škôl. Zapoja sa tak do medzinárodného podujatia Noc s Andersenom zameraného na podporu detského čítania.

Ako pre TASR uviedla pracovníčka knižnice Zlatica Brodnianska, pre deti je pripravená prechádzka večerným mestom, dramatizácia Andersenovej rozprávky, čítanie rozprávok, tvorivé dielne a hry až do neskorej noci.

Podujatie Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý pripadá na 2. apríla, výročie narodenia H. CH. Andersena.

Noc s Andersenom je podujatie, ktoré prvýkrát zorganizovala Knihovna B. B. Buchlovana v Uherskom Hradišti v roku 2000 a dodnes je jednou z najatraktívnejších aktivít knižníc, ktorou je podporovaný záujem detí o knižnice a čítanie.

Počas uplynulých 12 ročníkov sa na Noci s Andersenom na Slovensku zúčastnilo vyše 77.400 detí na viac ako 1900 "spacích miestach" vo verejných a školských knižniciach.