Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Predsedovi pozemkovej spoločnosti sa mali vyhrážať sekerami

Ilustračné foto Foto: TASR

Partia spolupáchateľov nezákonne vyrúbala a odcudzila drevo v objeme zhruba dvoch kubických metrov v lokalite Michalov klinec v katastri obce Krásnohorské Podhradie.

Rožňava 8. februára (TASR) - Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili ôsmich obyvateľov Krásnohorského Podhradia vo veku od 16 do 55 rokov. Táto partia ešte v nedeľu 3. februára dopoludnia na parcele, ktorá patrí do lesného pôdneho fondu v lokalite zvanej Michalov klinec v katastri obce Krásnohorské Podhradie, nezákonne vyrúbala a odcudzila drevo v objeme zhruba dvoch kubických metrov.

Miestnej pozemkovej spoločnosti spôsobili škodou vo výške zhruba 300 eur. "Pri tejto krádeži páchateľov prichytil predseda poškodeného spoločenstva, ktorému sa mali sekerami v rukách vyhrážať smrťou a ťažkou ujmou na zdraví. Takto u neho vzbudili dôvodnú obavu o jeho život a zdravie a následne z miesta ušli," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Všetci sa ku krádeži priznali, nebezpečné vyhrážanie však odmietajú. V prípade dokázania viny za krádež im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.