Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Výstava odpadu má upozorniť na čierne skládky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre žiakov sú pripravené aj prednášky spojené s triedením odpadu z kontajnera komunálneho odpadu do kontajnerov určených na triedený zber.

Veľké Kapušany 20. apríla - Vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce pripravujú veľkoplošnú výstavu odpadu. Upozorniť chcú na problém tvorby čiernych skládok pri kontajnerových stanovištiach. Ako TASR informovala manažérka kancelárie primátora Gabriela Fedičová, podujatie je naplánované na Deň Zeme (23. 4.) a uskutoční sa pred mestským kultúrnym strediskom.

"V spolupráci s odborom technických a mestských služieb plánujeme vystaviť odpad, ktorý by mal byť odovzdaný na prevádzku zberného dvora. Chceme motivovať našich občanov, aby nevytvárali čierne skládky pri kontajneroch," priblížil primátor Peter Petrikán. Výstava odpadu s názvom 'Toto nepatrí ku kontajnerom - toto patrí na zberný dvor' má inšpirovať k ekologickému mysleniu a väčšej ochrane životného prostredia.

Pre žiakov sú pripravené aj prednášky spojené s triedením odpadu z kontajnera komunálneho odpadu do kontajnerov určených na triedený zber. Mesto zároveň predstaví celý vozový park zberného dvora. Radnica spustila aj online kampaň 'Dva týždne bez odpadu', ktorá vyzýva občanov, aby zistili, ako sa dá množstvo zmesového komunálneho odpadu znížiť triedením.