Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Z. Hájos chce riešiť dopravnú situáciu, školy i opatrovateľskú službu

Zoltán Hájos Foto: TASR/Edmund Örzsik

Najpálčivejším problémom v meste je dopravná situácia, hlavne čo sa týka tranzitnej nákladnej dopravy.

Dunajská Streda 12. novembra (TASR) – Primátorom Dunajskej Stredy sa v sobotných (10. 11.) komunálnych voľbách s počtom hlasov 3127 (44,19 %) stal 51-ročný Zoltán Hájos zo Strany maďarskej komunity – Magyar Közösség Pártja (SMK-MKP). Mesto bude viesť už tretie volebné obdobie po sebe. V meste by chcel riešiť najmä dopravnú situáciu, rekonštrukciu a obnovu materských aj základných škôl a opatrovateľskú službu pre starších ľudí.

Novozvolený primátor sa teší, že občania ocenili prácu zastupiteľstva v predošlom volebnom období a dali hlas nielen jemu, ale aj 13 poslancom SMK-MKP, ktorí tak budú mať prevahu v mestskom zastupiteľstve. Primátor však ráta aj so spoluprácou ďalšej osmičky nezávislých poslancov.

„Máme jasný program. Ihneď ako začneme pracovať, máme v pláne plniť volebné sľuby. Najpálčivejším problémom v meste je dopravná situácia, hlavne čo sa týka tranzitnej nákladnej dopravy. Rekonštrukcia a obnova budov materských a základných škôl je ďalšia oblasť, ktorú potrebujeme vyriešiť. Opatrovateľskú službu pre starších ľudí musíme rozšíriť, nakoľko sa zvýši počet starých ľudí. Musíme urobiť také opatrenia, aby sme vyšli v ústrety hlavne tým, ktorí sú bezvládni alebo ťažko chorí,“ doplnil pre TASR Hájos.