Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Z Piešťan budú chodiť listy opečiatkované vodníkom

Poštová pečiatka na pamiatku stretnutia vodníkov v Piešťanoch Foto: TASR

Počas víkendu sa stretli pri Váhu vodníci. Organizátori akcie sa rozhodli túto pamätnú chvíľu zvečniť v podobe poštovej pečiatky, na ktorej je vyobrazený sediaci vodník s pivom v ruke.

Piešťany 24. septembra (TASR) – Ak niekto v nasledujúcich dňoch dostane list z Piešťan a na jeho obálke bude pečiatka s vodníkom, nemal by sa čudovať.

Je to "dôsledok" prvého stretnutia zelených mužíkov pri príležitosti Dňa vodníkov. Počas víkendu sa stretli pri Váhu a túto historickú chvíľu sa rozhodli zvečniť príležitostnou poštovou pečiatkou. Jej autorom je Adrián Ferda a pošta Piešťany 1 ju bude používať ešte v nasledujúcich dňoch.

Vodníci vyslali svojich zástupcov aj do alegorického sprievodu, ktorý sa uskutočnil k festivalu kvetov Victoria Regia, a potom so svojimi hosťami v občerstvovacej stanici na hrádzi nádrže Sĺňava na Váhu pokrstili plastiku vodníka KriVáha.

Jeho úlohou bude dozerať na plavcov a vodákov, z dreva ho vytvoril Jozef Chromek. Zároveň sa dostala do ponuky séria pohľadníc s vodníckou tematikou. Organizátormi akcie boli Občianske združenie Sĺňava, reštaurácia DINO, Mestské kultúrne stredisko a Záhradnícka škola v Piešťanoch, Slovenská pošta v spolupráci s Klubom filatelistov 52-01 Piešťany.