Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Záchranné zložky a polícia pátrali po mladíkovi, stratil sa pri Háji

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Podľa dostupných informácií zablúdený muž uviedol, že spadol, poranil si nohu, nedokáže samostatne pokračovať a nachádza sa v lese za obcou Háj.

Háj 16. februára (TASR) - Horská záchranná služba (HZS), hasiči a polícia pátrali v sobotu popoludní po 19-ročnom Slovákovi, ktorý sa nachádzal v lese pri obci Háj v okrese Turčianske Teplice. Mladíka, ktorý bol bez zranení, neskôr našli, no bol pravdepodobne pod vplyvom omamných a psychotropných látok.

Podľa dostupných informácií zablúdený muž uviedol, že spadol, poranil si nohu, nedokáže samostatne pokračovať a nachádza sa v lese za obcou Háj. Záchranárom nevedel odpovedať, ako sa tam dostal, ako dlho išiel a kde presne je.

"Do pátracej akcie boli nasadení piati záchranári HZS z Kremnických vrchov, ktorí v súčinnosti s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) začali prehľadávať lokalitu Čremošného po žltom značení. Príslušníci polície pátrali v intraviláne a okolí obce Háj. Po dvoch hodinách sa hľadaného podarilo nájsť pri pozemnej komunikácii pri obci," informovala HZS na svojej internetovej stránke s tým, že na miesto následne privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci a pátranie ukončili.