Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Ako sa vyvíja chrípková sezóna v Banskej Bystrici?

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Napriek trom tisíckam chorých v regióne sa tieto ochorenia blížia k mimosezónnej úrovni, uviedla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Banská Bystrica 28. apríla (TASR) – Medzitýždňovým miernym poklesom akútnych respiračných ochorení (ARO) a nižším výskytom chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) sa vyznačoval aktuálny kalendárny týždeň v Banskobystrickom kraji (BBSK). TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, podľa ktorej sa napriek trom tisíckam chorých v regióne tieto ochorenia blížia k mimosezónnej úrovni.

V 17. kalendárnom týždni evidoval RÚVZ celkovo 2859 chorých na ARO, čo reprezentuje prepočítanú chorobnosť 904 osôb na 100.000 obyvateľov. Z tejto chorobnosti pripadá 141 prípadov na CHPO,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že počet ochorení v tomto týždni je nižší, ako bol v rovnakom období vlaňajška.

Najvyšší počet chorých na ARO bol podľa údajov RÚVZ počas týždňa v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Zvolen. CHPO najviac postihli obyvateľov okresov Žarnovica, Banská Štiavnica a Krupina.