Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Združenie Samosprávne kraje Slovenska ocenilo osobnosti Cenou regiónov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

SK8 udelilo ocenenia za minulý rok v ôsmich kategóriách.

Trenčín 22. marca (TASR) - Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) po prvý raz udelilo ocenenia za rozvoj samosprávnych krajov a regiónov na Slovensku. Cenu regiónov odovzdalo vybraným laureátom vo viacerých kategóriách vo štvrtok (21. 3.) počas slávnostného galavečera v kultúrno-kreatívnom centre Hviezda v Trenčíne. TASR o tom v piatok informovalo komunikačné oddelenie SK8.

Predseda SK8 a Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič poznamenal, že na Slovensku je množstvo úspešných a rešpektovaných vedcov, pedagógov a ďalších osobností, ktoré svojou angažovanosťou, odbornosťou, aktivitami a profesijným životom inšpirujú. "Cenou regiónov sme sa preto rozhodli oceniť prácu ľudí, ktorí prispievajú k vyššej kvalite života nás všetkých a šíria dobré meno nielen svojho regiónu, ale aj celého Slovenska," uviedol Viskupič.

SK8 udelilo ocenenia za minulý rok v ôsmich kategóriách - vzdelávanie a veda, umenie a kultúra, zdravotníctvo a sociálne veci, rozvoj občianskej spoločnosti, férové podnikanie, rozvoj športu, odovzdalo i cenu za mimoriadny čin a mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos.

Laureátom v kategórii umenie a kultúra sa stal Peter Pastier za obnovu západného paláca hradu Beckov, v kategórii vzdelávanie a veda uspela spomedzi nominovaných Anna Viľchová za vzdelávací program Emocionálny kompas. SK8 v oblasti športu ocenilo Tomáša Urbana za rozvoj športu flag futbal na Slovensku, v zdravotníctve a sociálnych veciach Veroniku Magočovú za prvú operáciu mozgu svojho druhu na Slovensku. Laureátkou v kategórii rozvoja občianskej spoločnosti sa stala Martina Bolibruchová za vzdelávaciu príručku pre prvovoličov pred voľbami 2023 Politika polopate, v kategórii férové podnikanie Branislav Rabara za rozvoj priemyselnej robotiky a mikroelektroniky v regióne v rámci spoločnosti Bizzcom.

Viera Kozárová dostala ocenenie v kategórii mimoriadny čin za obnovu historického kaštieľa Coburgovcov na Gemeri a Juraj Kukura mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos za riadenie bratislavského Divadla Aréna a založenie Detskej univerzity Komenského.