Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom má novú modernú tržnicu priamo v centre

Na snímke je nová tržnica v centre mesta Žiar nad Hronom, ktorá sa nachádza za domom kultúry 20. apríla 2018. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Nová tržnica vznikla na nevyužívanom priestranstve za domom kultúry.

Žiar nad Hronom 20. apríla (TASR) - Centrum Žiaru nad Hronom sa môže pochváliť novou modernou tržnicou. Nakupovanie ovocia a zeleniny, domácich produktov či rastlín tak bude pre obyvateľov nielen dostupnejšie, ale aj komfortnejšie. Samospráva totiž pri jej budovaní nezabudla ani na parkovacie miesta.

Nová tržnica vznikla na nevyužívanom priestranstve za domom kultúry. Je postavená v rovnakom dizajne ako letný pavilón v centre mesta. Jej vybudovanie vyšlo mesto na približne 50.000 eur. Podľa primátora Petra Antala je kapacitne postačujúca, počas sobôt bude doplnená o ďalšie predajné stoly.

Nechýbajú ani parkovacie miesta. Práve tie totiž pri starej tržnici absentovali. "Tu sme vybudovali jednak nové parkovacie miesta popri dome kultúry, ale je tu blízko aj veľké parkovisko pred druhou základnou školou, ktoré je v sobotu plne k dispozícii," podotkol Antal.

Polohu novej tržnice v strede mesta oceňuje i jej správkyňa Mária Skladanová. Na mieste, kde sa v súčasnosti nachádza, sa podľa jej slov predávalo ovocie a zelenina aj pred rokmi. "Tu som vyrastala ako dieťa a tu sa pôvodne predávalo, keď ešte nebola vybudovaná tržnica. Starí Žiarčania si to určite budú ešte pamätať," uviedla s tým, že strategicky je miesto zvolené veľmi dobre, len si musia obyvatelia na túto možnosť zvyknúť.