Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Žilina rozdelí prostredníctvom grantov a dotácií 395.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Formuláre žiadostí sú zverejnené na webovej stránke www.zilina.egrant.sk.

Žilina 25. marca (TASR) - Žilinská samospráva rozdelí v roku 2024 prostredníctvom grantov a dotácií 395.000 eur. Záujemcovia o poskytnutie finančnej podpory môžu o príspevok požiadať do piatka 19. apríla. TASR o tom informovala Zuzana Ondrášová z komunikačného odboru žilinskej radnice.

Doplnila, že samospráva vyčlenila z rozpočtu 170.000 eur na granty a 225.000 eur na športové dotácie. "Podporí aktivity v kultúre, vzdelávaní, športe, sociálnej a zdravotnej oblasti, životnom prostredí a verejnom priestore. Zvlášť sa poskytnú granty na inštitucionálnu podporu neziskových a mimovládnych organizácií," uviedla.

Formuláre žiadostí sú zverejnené na webovej stránke www.zilina.egrant.sk. "Žiadosti je možné podať len elektronicky. Jeden originál kompletne vyplneného, vytlačeného a podpísaného grantového formulára je potrebné doručiť aj fyzicky na mestský úrad. Buď osobne alebo poštou najneskôr v deň uzávierky," upozornila Ondrášová.

Podľa vedúceho odboru kultúry, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Mestského úradu v Žiline Štefana Vančíka je minimálny príspevok na jeden projekt 400 eur, maximálny 4000 eur v prípade podania jedného projektu alebo 2000 eur v prípade dvoch projektov. "Financie z grantu musia byť použité na aktivity v období od 1. januára do 15. decembra 2024. O ich prerozdelení rozhoduje primátor mesta na základe odporúčaní a návrhu grantových komisií. Schválené projekty mesto zverejní na svojich internetových stránkach," dodal.

O finančnú podporu sa môžu uchádzať občianske združenia, neziskové a cirkevné organizácie, inštitúcie zriadené štátnou správou alebo samosprávou či podnikateľské subjekty s predmetom podnikania v konkrétnych oblastiach podpory. "Žiadatelia musia mať sídlo alebo trvalý pobyt v meste Žilina, prípadne vykonávať činnosť na území mesta či poskytovať služby obyvateľom mesta," vysvetlil Vančík.