Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo fakultnej nemocnici v Žiline otvorili tretiu verejnú lekáreň

Ilustračné foto. Foto: TASR

Za prvých päť mesiacov tohto roka vyprodukovala jedna lekáreň zisk, ktorý vyprodukovali v minulosti dve lekárne za celý rok.

Žilina 17. júla (TASR) – Tretiu verejnú lekáreň Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline otvorili v utorok na prvom poschodí hlavnej budovy polikliniky.

Generálny riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Stalmašek pripomenul, že prvú verejnú lekáreň otvorili už v januári 2016. "Ukázalo sa, že bola prínosom. Jej čistý zisk spolu s lekárňou, ktorá sa pridružila v roku 2017, predstavoval viac ako 65.000 eur za rok. Chceme, aby sa peniaze a zisky z týchto lekární vracali na zlepšenie a skvalitnenie zdravotnej starostlivosti. Využívame ich na chod lekární, ale zároveň na menšie opravy, rekonštrukcie, maľovanie chodieb, ambulancií, izieb a obnovu hygienických zariadení," povedal Stalmašek.

Podotkol, že za prvých päť mesiacov tohto roka vyprodukovala jedna lekáreň zisk, ktorý vyprodukovali v minulosti dve lekárne za celý rok. "Ukazuje sa, že aj pacienti – naši zákazníci, akoby akceptovali tento koncept. Radi prichádzajú do našich verejných lekární a pomáhajú lepšiemu hospodáreniu nemocnice," doplnil generálny riaditeľ žilinskej nemocnice.

Nemocničné lekárne nájdu pacienti a návštevníci na prízemí detskej polikliniky a na prízemí a prvom poschodí hlavnej budovy polikliniky. "Ponúkajú široký sortiment liekov na lekársky predpis, no zároveň i poradenstvo pri predaji liekov neviazaných na lekársky predpis a doplnkoch výživy," dodala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.