Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zviazanú a unesenú ženu zachránila polícia, pomohli aj služobné psy

Zviazanú a unesenú ženu na východe Slovenska vypátrala polícia. Foto: PZ SR - KR Košice

Služobný pes Bart podozrivého muža vytiahol z auta a druhý pes Black ho istil. Muž bol následne zadržaný.

Michalovce 24. apríla (TASR) - Zviazanú a unesenú ženu na východe Slovenska zachránila polícia, pri zásahu pomohli aj služobné psy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Polícia dostala v stredu ráno okolo šiestej hodiny oznámenie o dopravnej nehode pri obci Senné (okres Michalovce). "Hliadka našla vozidlo opustené, preto začala ihneď pátrať po vodičke, ktorá ho mala šoférovať. Hrozilo, že v šoku odišla preč," spresnila polícia.

Policajti so služobnými psami po nej pátrali, najprv však bezvýsledne. Operatívno-pátracou činnosťou zistili, že je pri družstve v Suchom podozrivé auto. "V ňom sa mal nachádzať páchateľ a hľadaná žena. Keďže mal byt muž ozbrojený, hliadka si obliekla nepriestrelné vesty," priblížila polícia.

Služobný pes Bart podozrivého muža vytiahol z auta a druhý pes Black ho "istil". Muž bol následne zadržaný. "Momentálne prebiehajú prvotné úkony, viac informácií poskytneme až keď to procesná situácia dovolí. Vďaka rýchlemu zásahu policajtov sa žene nič nestalo. V poslednej chvíli jej zachránili život," uviedla polícia.

Na akcii sa podieľali policajti odboru služobnej kynológie z Michaloviec, poriadkoví policajti z Michaloviec i Strážskeho a michalovskí kriminalisti.