Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Hrnko: Nevidím perspektívu zvyšovania napätia medzi Východom a Západom

Na snímke predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko (SNS), archívna snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Šéf parlamentného branno-bezpečnostného výboru a podpredseda SNS poukázal aj na vzťah NATO - Rusko, zdôrazňuje potrebu zachovania rovnováhy vzťahov.

Bratislava/Moskva 5. apríla (TASR) - Krajiny musia spolupracovať. Zdôraznil to šéf parlamentného branno-bezpečnostného výboru a podpredseda SNS Anton Hrnko v príhovore na konferencii o medzinárodnej bezpečnosti v Moskve. Informácie poskytla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

Hrnko poukázal aj na vzťah NATO - Rusko, zdôrazňuje potrebu zachovania rovnováhy vzťahov. "Momentálna situácia vo vzťahu NATO – Rusko nás neuspokojuje. Na Slovensku je len málo takých ľudí, ktorí by si neželali tieto vzťahy zlepšiť. Nevidíme perspektívu sústavného zvyšovania napätia medzi Východom a Západom," uviedol.

Poukázal na možnú úlohu Slovenska v pozitívnom prehlbovaní vzťahov medzi Západom a Východom a tiež vyzval na otvorený dialóg medzi krajinami. "Niet alternatívy ku kooperatívnej bezpečnosti, ktorej rečou nebudú sankcie, ultimáta a vyhrážky, ale poctivý dialóg, ktorý bude zohľadňovať záujmy všetkých zúčastnených a výsledkom ktorého bude situácia win – win, nie win – lost," doplnil.